Je bent als professional lekker aan het werk, je zit in een leuke opdracht via een leuke werkgever. Maar toch, op de werkvloer hoor je uurtarieven langskomen die niet stroken met het bedrag dat jij iedere maand op je bankrekening ziet binnenkomen.

Freelancen

Dit moet toch anders kunnen denk je dan, als je gaat freelancen is dat hele uurtarief voor jou, dan zou dat maandelijkse bedrag een heel stuk hoger liggen. Maar ja, freelancen, daar komt nog wel het één en ander bij kijken. Zelf je boekhouding doen, zelf je opdrachten zoeken, zelf je netwerk onderhouden, zelf je facturen sturen en zelf onderhandelen over je uurtarief… Je ziet het al aan het woordje zelf, er komt veel bij kijken waar je dan zelf voor moet zorgen. Freelancen is dan ook niet voor iedereen weggelegd, want niet iedereen ziet dat zitten of heeft daar zin in. Daarbij komt ook nog eens dat je als je gaat freelancen geen collega’s meer hebt, geen onderdeel meer bent van een leuke organisatie met die leuke bedrijfsuitjes, het kan dus best eenzaam zijn. En als je een keer geen opdracht weet te vinden? Ja, dan heb je ook even geen inkomsten.

Midlancen

Dus freelancen is zeker niet altijd maar de beste oplossing. Gelukkig bestaat er ook nog een tussenvorm; midlance! Bij midlancen heb je wel gewoon een werkgever die alle boekhouding voor je doet en opdrachten voor je regelt,  jij krijgt gewoon iedere maand je salaris, maar dan gebaseerd op een vast percentage van je uurtarief waarvoor je op opdracht zit. En als je even geen opdracht hebt, dan heb je altijd nog je basissalaris waar je op terug kunt vallen. Het neemt dus een stukje onzekerheid weg. Daarbij heb je ook gewoon leuke collega’s om mee te sparren, aan kennisdeling te doen en om af en toe eens samen wat te gaan drinken op leuke bedrijfsuitjes.

Argas

Argas biedt zijn medewerkers de mogelijkheid om te werken volgens dit midlance model. Waarbij je als werknemer een belangrijke stem hebt in het (transparante) uurtarief en de keuze voor een bepaalde opdracht. Fiscaal en financieel wordt er ook altijd naar de beste invulling voor de werknemer gestreefd. Ook worden er regelmatig leuke uitjes georganiseerd en wordt kennisdeling gefaciliteerd.

Kortom, eigenlijk is midlancen het beste van twee werelden; de zekerheden en faciliteiten van een werkgever, maar niet de bemoeienis van een werkgever en wél de vrijheid van het ondernemen! Kom anders eens praten met Argas. Ik kan het je van harte aanbevelen!

Jeroen Ansink
Testconsultant